het Vogeljaar digitaal op Natuurtijdschriften.nl

Sinds 2015 is het mogelijk om artikelen uit het Vogeljaar ook digitaal te lezen. Alle artikelen die in de loop der jaren verschenen zijn, kunnen nu worden opgezocht op internet. Ook is het mogelijk afdrukken te maken van de artikelen en een PDF-bestand op te halen. Deze bestanden kunnen ook per e-mail worden verzonden, naar uzelf of naar een andere persoon. De artikelen kunnen worden opgezocht voor alle verschenen jaargangen, vanaf 1958 tot en met de jaargang van ongeveer twee jaar geleden. De meest recente nummers van het Vogeljaar zijn alleen op papier beschikbaar. Behalve het Vogeljaar zijn ook alle artikelen van onze voorganger Wiek en Sneb digitaal beschikbaar.

De toegang naar de artikelen loopt via het portaal Natuurtijdschriften.nl. Op de deelnemerspagina van Stichting Het Vogeljaar vindt u het portaal waar u de artikelen van het Vogeljaar en van Wiek en Sneb kunt doorzoeken. U kunt direct één of meer trefwoorden invoeren, maar er is ook een meer geavanceerde zoekfunctie beschikbaar. Als u één of meer artikelen heeft gevonden, dan kunt u de selectie ook opslaan, zodat u later weer opnieuw of verder kunt zoeken.

Het digitaliseren en de opslag op webservers werden mogelijk dankzij een project dat is uitgevoerd door Naturalis Biodiversity Center, dat daarvoor een ondersteuning ontving van het Prins Bernhard Cultuurfonds en van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Links naar het Vogeljaar op Natuurtijdschriften.nl

© 2007-2022 Stichting Het Vogeljaar. Tijdschrift voor vogelstudie en vogelbescherming.
(voortzetting van Wiek en Sneb.) ISSN 0042-7985.

Het laatste Vogeljaar

Jubileumboek ter afscheid van het Vogeljaar.

Klik hier voor de inhoud van het afscheidsboek.

Digitaal bonusnummer

Te downloaden, in navolging van jubileumboek.

Klik hier voor de inhoud van het digitale bonusnummer.

Artikels doorzoeken

Blader door ruim een halve eeuw het Vogeljaar; alle inhoud als PDF downloadbaar.